κατεδαφισεις Options

Επιγονατίδες Εξωτερικές Ασφαλείας - Εργασίας - Προστασίας

Σε μια περίοδο που η φωτογράφιση δεν συνοδευόταν –δυστυχώς– ούτε καν από στοιχειώδεις πληροφορίες καταγραφής (ακριβής διεύθυνση και ημερομηνία λήψης), αποτυπώθηκε αυτό το κτίριο (διπλο;)κατοικίας κάπου στη Νέα Σμύρνη (περιοχή με άφθονα δείγματα μεσοπολεμικού μοντερνισμού, τα περισσότερα κατεδαφισμένα). Η κατοπινή έρευνα έδειξε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, το οίκημα δεν υφίσταται πλέον, έχοντας δώσει τη θέση του σε μια ακόμα πολυώροφη πολυκατοικία.

Πτολεμαΐδα: Έρχονται οι «έξυπνοι» υδρομετρητές στη ΔΕΥΑΕ

[Πηγές: Αριστερά: Βαγγέλης Χατζατουριάν, Νέα Σμύρνη. Διαδρομές του φακού στην αρχιτεκτονική της εξέλιξη

[Πηγές: Αριστερά: Αντρέας Γιακουμακάτος, Στοιχεία για τη νεότερη ελληνική αρχιτεκτονική

χ. τυφλή εσοχή με καμάρα, καμινάδα, πέργκολες) –«κατάλοιπα» από την προηγούμενη περίοδο του αρχιτέκτονα. Η συστοιχία των τριών κατακόρυφων παραθύρων θα υιοθετηθεί και σε άλλα έργα, κάτι σαν σημάδι του αρχιτέκτονα.

Τι κι αν ο εργολάβος είχε ενημερωθεί σχετικά και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης είχε εξασφαλιστεί το σχετικό κονδύλι ενώ θα ακολουθούσαν κι άλλα για εκατοντάδες ακόμη αυθαίρετα...

Η απόφαση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης κτιρίων στο Ελληνικό δημοσιεύθηκε, χθες αργά το βράδυ, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

³⁴ Όπως και στην αντίστοιχη Παιδούπολη του Π.Ι.Κ.Π.Α. στην Πεντέλη, επίσης μελέτη more info του Τζελέπη, της ίδιας περιόδου, αλλά σε πιο «συντηρητική» γραμμή (σήμερα Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης–Αναρρωτήριο).

Η μικρή αυτή διώροφη μονοκατοικία αποτελούσε το καλοκαιρινό σπίτι της οικογένειας. Μορφολογικά, συγγενεύει με αντίστοιχα σπίτια του Τζελέπη στο Ελληνικό· κυβιστική στερεομετρική διάρθρωση, επικράτηση των πλήρων επιφανειών με εντοπισμένα κατακόρυφα ανοίγματα, λεπτότατοι πρόβολοι-στέγαστρα, λευκότητα.

Στις ράγες της καθολικής διάνοιξής του μπήκε ένας ακόμη δρόμος στον δήμο

Ουσιαστικά, το κτίριο βρισκόταν κάτω από τη στάθμη του δρόμου και ήταν εξ ολοκλήρου ημιυπαίθριο, αποτελούμενο από τρία βασικά επίπεδα: του ισογείου σε ισοσταθμία με την παραλία, του Α΄ορόφου και του δώματος/πλατώματος. Δύο επιμήκεις πλάκες μικρού βάθους, σε αραιό κάνναβο στρογγυλών υποστυλωμάτων, όριζαν δύο ημιυπαίθριες στοές αντίστοιχα, το νοτιοανατολικό άκρο των οποίων καταλάμβαναν οι χώροι υγιεινής.

Για τις κατεδαφίσεις του άρθρου αυτού συντάσσεται από επικεφαλής του συνεργείου σχετικό πρακτικό στο οποίο αναφέρονται και οι διαστάσεις του κτίσματος που κατεδαφίστηκε».

το…Περισσότερα... Περισσότερα » Αυθαίρετα Δασικές Εκτάσεις Δασικές Περιοχές Πρόστιμα Ακίνητα Υποβολή Αιτήσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *